Korant rozsdaátalakító 500 ml

Korant rozsdaátalakító  500 ml
Korant rozsdaátalakító  500 ml
Vizes bázisú rozsdaátalakító festék.A készítménnyel egy lépésben rozsda eltávolítást, stabilizálást és korrózióvédő bevonat kialakítását érhetjük el.A képződött felület víztaszító, száradás után fekete színű. A Korant több funkciós, rozsda-átalakító, rozsda eltávolító szer, amellyel egy lépésben korrózióvédelmet biztosító felületi bevonatot is kialakíthatunk. A festékben lévő hatóanyag a vas felületéről kémiai úton eltávolítja a rozsdát oly módon, hogy a keletkező vas vegyület beépül a kialakuló festékrétegbe. A festékréteg a termékben lévő adalékanyagok révén megvédi a vastárgyakat a további korróziótól és dekoratív bevonatot képez. Alkalmazási terület: Alkalmas vas- és acéltárgyak, gépek, szerelvények, kerítések, vaskorlátok, gépkocsi rozsdásodó része, kovácsoltvas tárgyak stb. rozsdamentesítésére és dekoratív védelmére.Rozsdás vagy tiszta vasfelületre egyaránt felhordható.  Felhasználás: A fém felületéről a lazán tapadó rozsdát és festékréteget mechanikai úton távolítsuk el. A felületnek mindennemű más szennyeződéstől is (pld. zsír, olaj, por, korom, stb.) mentesnek kell lennie. A termék csak fémes ill. rozsdás felületen fejti ki a hatását, ezért a korábban lefestett felületeken csak a rozsdásodott részeket kell kezelni. Használat előtt a festéket alaposan keverjük fel és két rétegben hordjuk fel. A felhordás történhet ecsettel, hengerrel, szórással esetleg merítéssel. Az első réteg felhordásakor szükség szerint 5-30% vízzel hígíthatjuk a terméket. Csak annyi vizet használjunk, hogy a készítmény a felületen jól elterüljön ill. beszívódjon a rozsdarétegbe. A második réteget hígítás nélkül, az első réteg megszáradása után hordjuk fel. A két réteg felhordása között, hőmérséklettől, relatív páratartalomtól függően legalább 2 óra száradási időt kell biztosítani! Az időjárás hatásainak kevésbé kitett helyeken önálló festék bevonatként is funkcionálhat, de kültérben és más agresszív hatásnak (pld. vegyi hatás) kitett helyeken az igénybevételnek megfelelő fedőfesték használata szükséges.Vizes diszperziós fedőfesték alkalmazása esetén (különösen világos színeknél) előfordulhat, hogy a Korant hatóanyaga elszíneződést okoz a festékrétegben, ezért javasolt oldószeres fedőfesték használata.Beltérben a Koranttal két rétegben történő átfestés hosszú évekig megfelelő korrózióvédelmet és esztétikai hatást biztosít. A Korant festékréteg termoplasztikus (80°C felett lágyul), ne használja olyan felületeken, ami használat közben felforrósodhat (pl.: kályhacső, radiátor, autó kipufogócső stb.) vagy ilyen felületek közelében van!
2 350 Ft
Egység: 0.5 LBruttó egységár: 4 700 Ft / 1 L
Cikkszám:005779
KÉSZLETEN
Kiszerelés (l)
0,5
5
Bolt, Futárszolgálattal

Bolti átvétellel, vagy
Futárszolgálattal

Kosárérték listaáron 0 Ft
Engedmény 0% 0 Ft
Engedményes kosárérték 0 Ft

Vizes bázisú rozsdaátalakító festék.
A készítménnyel egy lépésben rozsda eltávolítást, stabilizálást és korrózióvédő bevonat kialakítását érhetjük el.
A képződött felület víztaszító, száradás után fekete színű.

A Korant több funkciós, rozsda-átalakító, rozsda eltávolító szer, amellyel egy lépésben korrózióvédelmet biztosító felületi bevonatot is kialakíthatunk.

  • A festékben lévő hatóanyag a vas felületéről kémiai úton eltávolítja a rozsdát oly módon, hogy a keletkező vas vegyület beépül a kialakuló festékrétegbe.
  • A festékréteg a termékben lévő adalékanyagok révén megvédi a vastárgyakat a további korróziótól és dekoratív bevonatot képez.

Alkalmazási terület:

Alkalmas vas- és acéltárgyak, gépek, szerelvények, kerítések, vaskorlátok, gépkocsi rozsdásodó része, kovácsoltvas tárgyak stb. rozsdamentesítésére és dekoratív védelmére.
Rozsdás vagy tiszta vasfelületre egyaránt felhordható. 

Felhasználás:

  1. A fém felületéről a lazán tapadó rozsdát és festékréteget mechanikai úton távolítsuk el. A felületnek mindennemű más szennyeződéstől is (pld. zsír, olaj, por, korom, stb.) mentesnek kell lennie.
  2. A termék csak fémes ill. rozsdás felületen fejti ki a hatását, ezért a korábban lefestett felületeken csak a rozsdásodott részeket kell kezelni.
  3. Használat előtt a festéket alaposan keverjük fel és két rétegben hordjuk fel.
  4. A felhordás történhet ecsettel, hengerrel, szórással esetleg merítéssel.
  5. Az első réteg felhordásakor szükség szerint 5-30% vízzel hígíthatjuk a terméket. Csak annyi vizet használjunk, hogy a készítmény a felületen jól elterüljön ill. beszívódjon a rozsdarétegbe.
  6. A második réteget hígítás nélkül, az első réteg megszáradása után hordjuk fel.
  7. A két réteg felhordása között, hőmérséklettől, relatív páratartalomtól függően legalább 2 óra száradási időt kell biztosítani!
Az időjárás hatásainak kevésbé kitett helyeken önálló festék bevonatként is funkcionálhat, de kültérben és más agresszív hatásnak (pld. vegyi hatás) kitett helyeken az igénybevételnek megfelelő fedőfesték használata szükséges.
Vizes diszperziós fedőfesték alkalmazása esetén (különösen világos színeknél) előfordulhat, hogy a Korant hatóanyaga elszíneződést okoz a festékrétegben, ezért javasolt oldószeres fedőfesték használata.
Beltérben a Koranttal két rétegben történő átfestés hosszú évekig megfelelő korrózióvédelmet és esztétikai hatást biztosít.

A Korant festékréteg termoplasztikus (80°C felett lágyul), ne használja olyan felületeken, ami használat közben felforrósodhat (pl.: kályhacső, radiátor, autó kipufogócső stb.) vagy ilyen felületek közelében van!

Kiszerelés (l)0,5
KültériIgen
BeltériIgen
Javasolt felület
  • rozsdás fém
Javasolt rétegszám2
Száradási idő1 óra
Csomagolási egységek

12 db/kart.

576 db/rakl.

Cikkszám:005779
VTSZ szám38109090
EAN kód5991433988001
Bruttó súly0.538 kilogramm

Készletinformáció

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!

Bankkártyás fizetés

Maestro Mastercard Visa Apple Pay

Ajánlott termékek

Ecset

Drótkefe

Henger szett - velúr - S22420