Mészpótló falazó és vakolóhabarcs adalék 1L

Kemikal-meszpotlo-falazo-es-vakolohabarcs-adalek-1l.jpg
Kemikal-meszpotlo-falazo-es-vakolohabarcs-adalek-1l.jpg
Oltott mész (mészhidrát) teljes vagy részleges helyettesítésére, kiváltására alkalmas légpórusképző és képlékenyítő hatású habarcsadalék. Használata lényegesen egyszerűbbé, kényelmesebbé teszi a helyszíni habarcskeverést. 1 liter adalék 3-400 kg oltott meszet helyettesít. A Mészpótlóval készített habarcsok a javított mészhabarcsokkal azonos célra használhatók.Az adalékkal H10-H50-es minőségkategóriának megfelelő falazó, vakoló, felületképző, illetve ágyazó habarcsok készíthetők. Alkalmazási előnyök: 1 m³ habarcshoz mindössze 1 liter Mészpótló szükséges. 1 liter adalék 3-400 kg oltott meszet helyettesít.  Raktározási és szállítási költsége, valamint tárolásának helyigénye az oltott mészhez viszonyítva minimális.   Használata összehasonlíthatatlanul egyszerűbb, kényelmesebb tisztább és veszélytelenebb, mint az oltott mészé.   Beadagolása könnyű, a munkakörnyezetet nem szennyezi. Az építési terület igénybevétele kíméletesebb, állapota tisztább, rendezettebb lehet.   Környezetkímélő, vizes bázisú.  A meszes habarcsokkal ellentétben, hideg időben a Mészpótló mellett fagyásgátló adalékszer is alkalmazható.   A Mészpótlóval készült vakolat szilárdsága nagyobb, időjárásállósága jobb, ezáltal élettartama hosszabb mint a hagyományos vakolatoké.  Zsugorodásra, repedezésre kevésbé hajlamos.  Nem képződhet mészkukac. Alkalmazási terület: A készítmény széleskörűen használható épületek tartó-és válaszfalainak falazásához, homlokzati és belső vakoláshoz, felületképzéshez. Eredményesen alkalmazható minden olyan esetben, ahol kívánatos a fal jó szellőzése, a vakolat fokozott időjárásállósága és a szokványosnál jobb fagyállósága. Használható vályogból készült épületek külső és belső –rabicolt- vakolásához is. Burkolatok fektetéséhez, díszburkolatok készítéséhez szintén ajánlható. Felhasználás: 100 liter habarcs készítéséhez 2 vödör (20 liter) vizet és 1 dl Mészpótlót kell a keverőbe önteni és jól elkeverni.Ezután 1:4 (felhasználási céltól függően 1:3-5) tömegarányban a cementet és a homokot beadagolni, alaposan összekeverni. Az 1:5 cement-homok arányt meghaladóan homokot ne használjunk, mert ez a szilárdság csökkenéséhez vezet.A kívánt konzisztencia végül víz hozzáadásával állítható be.Az adalék képlékenyítő hatása következtében a megszokottnál kevesebb víz elegendő.A Mészpótlóval készített habarcs bedolgozhatósági ideje rövidebb, mint a meszes habarcsoké, és a falon is hamarabb meghúz.A falat gúzolni kell, vagy vizes locsolással jól előnedvesíteni.Alacsony (+10°C alatti) hőmérsékleten szilárdulásgyorsító adalékszert (Tricosal, Kalcidur) lehet és javasolt használni, melyet mindig a Mészpótló előtt kell a keverővíz egy részével beadagolva jól elkeverni.A Mészpótlót és a még szükséges vizet ez esetben a cement és a homok beadagolása után adjuk a friss habarcshoz és jól elkeverjük vele.Téli bedolgozásánál egyidejűleg a megfelelő hővédelemről is gondoskodni kell. A Mészpótlóval készült vakolat bármilyen festékkel festhető, illetve glettelhető, tapétázható.
3 950 Ft
Egység: 1 dbBruttó egységár: 3 950 Ft / 1 db
Cikkszám:024084
készleten
Kiszerelés
1L
5L
Bolt, Futárszolgálattal

Bolti átvétellel, vagy
Futárszolgálattal

Kosárérték listaáron 0 Ft
Engedmény 0% 0 Ft
Engedményes kosárérték 0 Ft

Oltott mész (mészhidrát) teljes vagy részleges helyettesítésére, kiváltására alkalmas légpórusképző és képlékenyítő hatású habarcsadalék.
Használata lényegesen egyszerűbbé, kényelmesebbé teszi a helyszíni habarcskeverést. 1 liter adalék 3-400 kg oltott meszet helyettesít.

A Mészpótlóval készített habarcsok a javított mészhabarcsokkal azonos célra használhatók.
Az adalékkal H10-H50-es minőségkategóriának megfelelő falazó, vakoló, felületképző, illetve ágyazó habarcsok készíthetők.

Alkalmazási előnyök:

 • 1 m³ habarcshoz mindössze 1 liter Mészpótló szükséges. 1 liter adalék 3-400 kg oltott meszet helyettesít. 
 • Raktározási és szállítási költsége, valamint tárolásának helyigénye az oltott mészhez viszonyítva minimális.  
 • Használata összehasonlíthatatlanul egyszerűbb, kényelmesebb tisztább és veszélytelenebb, mint az oltott mészé.  
 • Beadagolása könnyű, a munkakörnyezetet nem szennyezi. Az építési terület igénybevétele kíméletesebb, állapota tisztább, rendezettebb lehet.  
 • Környezetkímélő, vizes bázisú. 
 • A meszes habarcsokkal ellentétben, hideg időben a Mészpótló mellett fagyásgátló adalékszer is alkalmazható.  
 • A Mészpótlóval készült vakolat szilárdsága nagyobb, időjárásállósága jobb, ezáltal élettartama hosszabb mint a hagyományos vakolatoké. 
 • Zsugorodásra, repedezésre kevésbé hajlamos. 
 • Nem képződhet mészkukac.

Alkalmazási terület:

 1. A készítmény széleskörűen használható épületek tartó-és válaszfalainak falazásához, homlokzati és belső vakoláshoz, felületképzéshez.
 2. Eredményesen alkalmazható minden olyan esetben, ahol kívánatos a fal jó szellőzése, a vakolat fokozott időjárásállósága és a szokványosnál jobb fagyállósága.
 3. Használható vályogból készült épületek külső és belső –rabicolt- vakolásához is.
 4. Burkolatok fektetéséhez, díszburkolatok készítéséhez szintén ajánlható.

Felhasználás:

100 liter habarcs készítéséhez 2 vödör (20 liter) vizet és 1 dl Mészpótlót kell a keverőbe önteni és jól elkeverni.
Ezután 1:4 (felhasználási céltól függően 1:3-5) tömegarányban a cementet és a homokot beadagolni, alaposan összekeverni. Az 1:5 cement-homok arányt meghaladóan homokot ne használjunk, mert ez a szilárdság csökkenéséhez vezet.
A kívánt konzisztencia végül víz hozzáadásával állítható be.
Az adalék képlékenyítő hatása következtében a megszokottnál kevesebb víz elegendő.
A Mészpótlóval készített habarcs bedolgozhatósági ideje rövidebb, mint a meszes habarcsoké, és a falon is hamarabb meghúz.
A falat gúzolni kell, vagy vizes locsolással jól előnedvesíteni.
Alacsony (+10°C alatti) hőmérsékleten szilárdulásgyorsító adalékszert (Tricosal, Kalcidur) lehet és javasolt használni, melyet mindig a Mészpótló előtt kell a keverővíz egy részével beadagolva jól elkeverni.
A Mészpótlót és a még szükséges vizet ez esetben a cement és a homok beadagolása után adjuk a friss habarcshoz és jól elkeverjük vele.
Téli bedolgozásánál egyidejűleg a megfelelő hővédelemről is gondoskodni kell.

A Mészpótlóval készült vakolat bármilyen festékkel festhető, illetve glettelhető, tapétázható.

Kiszerelés1L
Kiadósság (l/m3)1
Színszíntelen üledékmentes
Csomagolási egységek

12 db/kart.

408 db/rakl.

Cikkszám:024084
VTSZ szám38244000
EAN kód5991431307002
Bruttó súly1.054 kilogramm

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!

Bankkártyás fizetés

Maestro Mastercard Visa Apple Pay

Ajánlott termékek

Kőműves vödör és társai