Bográcsozás
Nyáron bográcsozáshoz, télen disznóöléshez
Míg a pácolt húsok, halak, zöldségek kiváló alapanyagok a grillezéshez, addig egy ízes babgulyást, paprikáskrumplit, lecsót vagy halászlét készíteni legfinomabban bográcsban lehet.
Örök igazság: a lényeg a részletekben rejlik.
Nem elég a jó minőségű bogrács, kell egy jó állvány, egy jó fedő, egy kellő hosszúságú fakanál.
Egy jó szabadtéri bográcsos főzéshez vagy a téli disznóöléshez van mindenünk:
- Gázégó, gázzsámoly
- Üstház, füstcsövek
- Gázpörzsölő
- Üst, üstfedő
- Bográcsok halhoz, húshoz
- Óriás fakanál
A disznóvágásnak nemcsak hangulata van, de az ételek íze is egyedi és friss.
Régi, használhatatlan, korszerűtlen eszközökkel azonban nem lehet hatékonyan dolgozni!
Az sem baj, ha a fahasábok helyett bátran választunk alternatív módszereket és fabrikettel vagy akár gázégővel fűtjük fel a bográcsot.
Évezd a szabadtéri ételkészítés minden örömét!