Kedvencünk a terasz! Padló- és bútorápolás könnyedén

Kertibútor ápolásA terasz a nyugalom szigete. A pihenés, olvasás, beszélgetések és kellemes esték helyszíne. Természetes, hogy szeretnénk minél hosszabb ideig megőrizni a fa bútoraink és a teraszburkolat szépségét.

Ehhez azonban nemcsak tisztításra, hanem évente ápolásra is szükség van.


Terasztisztítás

Tavasszal, még a bútorok kipakolása előtt érdemes a járófelületet és a bútorokat is alaposan megtisztítani a portól és a szennyeződéstől.

Fa burkolatra (sőt járólapra is) a Biocomb Tiszta Terasz koncentrátumot ajánljuk. Vízzel higítva (1:5) tökéletes az alga- és más felületi szennyeződések eltávolítására. Visszahozza a felület eredeti színét, fényét. Ráadásul hosszú időn át megakadályozza újabb lerakódások kialakulását.

Ha a felület teljesen megszáradt, jöhet az olajozás.

Teraszfelujitas

Kertibútor olaj a természetes ápoláshoz

A fa teraszbútor évenkénti védelmet igényel. A napi használattól a fa elkoszolódik, az eső áztatja, a nap kiszívja és elszínezi. A kezeletlen fa elhasználódik, egyre csúnyábbá vagy akár használhatatlanná válik. Ha sokáig szeretnénk örömünket lelni kerti bútorainkban, meg kell óvnunk az időjárás viszontagságaitól. 

A fakezelő olajok a legtermészetesebb védelmezői a fának. Használatukkal a felület szennyeződéstaszítóvá és vízlepergetővé válik. A természetes gyantaolajokkal kezelt fa lélegzik, a bevonat rugalmas és páraáteresztő, nem repedezik, nem pereg le, és szabályozza a fa természetes párafelvevő képességét. A kertibútor olaj mélyen beszívódik a fába, impregnál és véd a beszürküléstől. A faolaj használata a már kiégett, megszürkült fa színét is felfrissíti, kiemeli a fa természetes karakterét és védi a fát a nap erős UV-sugárzásától.

A kültéri fakezelő olajokkal nemcsak kerti bútorok, hanem hinták, lugasok, korlátok és mólók is kezelhetők. Fontos, hogy tiszta, száraz, zsírmentes, nedvszívó faanyag legyen a felület.

Milyen kertibútor olajat ajánlunk?

Teraszfelujitas

Mire érdemes teraszolajat használni?

Keményfa kültéri fapadlóra

A faburkolat természetes színének megőrzéséhez, a faanyag beszürkülésének és az UV-sugárzás roncsoló hatásának elkerüléséhez a teraszolajat ajánljuk. Csökkenti a járófelületen a fa berepedezését, növeli az ellenálló képességet az oldószer tartalmú olaj.
Ha a keményfa terasz-, vagy erkélypadlót más színnel szeretnénk kezelni a teraszburkolat olaj több színben is választható. 

Teraszolaj kínálatunk:

WPC burkolat ápolására

Mi az a WPC?  
Wood-Plastic Composite rövidítése (fa-műanyag kompozit), azaz fa, műanyag, ragasztó, színezőanyag és jópár adalékanyag keveréke. 
Terasz-  vagy medence körüli burkolatként, kerítésként, falburkolatként nagyon kedvelt és népszerű burkolat, mivel megmarad a fa hatás, de kevesebb a gond vele. Nem korhad és homogén fa hatású felületet ad. Víz-, olaj-, zsír- és szennyeződéstaszító kompozit teraszburkolatot kapunk.

A WPC felülete könnyen tisztítható, strapabíró, de a nap UV-sugarai a műanyag-fa kompozit burkolatot is károsítják, megszürkülhet a felület, ha nem olajozzuk évente. Ezérte ezekre a felületekre WPC teraszolajat ajánlunk.

A WPC olaj az elegéns és modern WPC kerti bútorok évenkénti kezelésére (áttörlésére) is tökéletesen alkalmas. Nemcsak színtelen, de szürke és barna árnyalatban is kapható.

WPC teraszolaj ajánlatunk:

Teraszfelujitas

Hogyan használjuk a faolajat, teraszolajat?

A természetes fakezelő szerek a korábban már olajozott felületekre közvetlenül felvihetők. De festett, lakkozott fa esetén a korábbi bevonat eltávolítása után lehet csak a munkát megkezdeni.

  1. Az olaj legegyszerűbben tiszta, nedvszívó rongydarabbal (bútorra) vagy ecsettel, szivaccsal (teraszra) hordható fel a felületre. 
  2. A felesleges, be nem szívódott olajat ronggyal vissza kell törölni még a száradás előtt.
  3. Ha a fafelület pillanatok alatt beszívja a felhordott mennyiséget, olajozzuk át még egyszer a felületet száradás előtt.

Bútorok, korlátok, játékok, látszó faszerkezetek esetében egy rétegben érdemes a faolajat bedörzsölni. Nagyobb igénybevételnek kitett felületeknél a száradást követően ajánlott még egy réteg bedolgozása.

A faolajjal bevont keményfa felületeket 1-2 évente érdemes felfrissíteni, azaz átolajozni

A felújító kezelés nagyon egyszerű: egyszeri áttörlést jelent puha faolajos ruhával. A fakezelő olaj ideális választás, ha a fát úgy szeretnénk megvédeni, hogy minél természetesebb megjelenésű maradjon, ezért cserébe ápolásként kész vagyunk évente egyszer olajos ruhával áttörölni. 

A kerti bútorok felújító kezelését leginkább ősszel ajánlott elvégezni, így az olaj a következő szezonra tökéletesen kiszárad, nem friss és érzékeny bevonattal kerül ki a bútor a napra. Amennyiben ezt elfelejtettük, akkor a munkát tavasszal végezzük el és hagyjuk szabad levegőn (száraz időben) a gyors száradás érdekében.

Teraszfelujitas5.webp

Csúszásmentes felülethez teraszlazúrt

Magasabb kopási igénybevételnek kitett teraszburkolatoknál, fa járófelületeknél teraszlazúr használatát javasoljuk. Nemcsak védi a fát az időjárás hatásaitól és vízlepergető, de ami a legfontosabb, hogy csúszásmentes felületet ad. A fapadló lazúrok aprószemcsés csúszásgátló adalékot is tartalmaznak, így nedvesen is biztonságosan járhatók.

A teraszlazúrok selyemfényű lazúrfestékek, megtartják a fa természetes megjelenését, védik a fapadlót az UV-sugárzástól, jól ellenállnak az időjárás okozta igénybevételnek. Jól tűrik a nedvességet, a háztartásban használatos takarítószereket.  
 
A fokozott igénybevétel miatt felhordásuk min. 2-3 rétegben javasolt. Könnyen és gyorsan felhordhatók.

Ha kifejezetten extra, divatos színre szeretnénk a teraszt lefesteni, erre is a teraszlazúr a tökéletes megoldás. 
A természetes fa színek mellett már antracitszürke színben is kapható. 

Teraszfelujitas

A termékek megtalálhatók üzleteinkben és országos házhoz szállítással megrendelhetők webshopunkban is.

Hasznos volt és tetszett a cikkünk? Figyelmedbe ajánjuk további blogtartalmainkat is.
Amennyiben szívesen ajánlanád ismerőseidnek, köszönjük ha megosztod.

Cikkajánló

Hódít az igazi antracit

A minimál, letisztult stílust szereted?  Válaszd a 7016 antracit családot! Ugyanaz a szín minden felületen. 

7016-Az-Igazi-Antracit
1 akku 1000 lehetőség

Forradalmi megoldás a műhelyben kábelek nélkül, szabadon. Egy akkumulátor minden szerszámhoz.

Einhell Power-X Change
Újíts fel velünk és az állami támogatással

Már igényelhető a 3 millió Ft-os állami támogatás. Nézzük a fontosabb feltételeket.

Otthonfelujitas allami tamogatassal