Kategóriák

Pálinkafőző gépek

Üzletünkben vörösréz, minőségi pálinkafőzők kaphatók, melyek különleges és hagyományos pálinkák készítéséhez egyaránt használhatók.

Miért különlegesek az Agromex pálinkafőzők?

Az Agromex pálinkafőzők klasszikus kisüsti berendezések, melyekkel erjedt cefréből házi pálinka készíthető. 1908 óta gyártják Szlovéniában, lakossági és ipari célokra egyaránt.

A készülékek rendelkeznek élelmiszeripari minősítéssel, CE jelöléssel, és megfelelnek az élelmiszerekkel érintkező anyagokról és termékekről szóló európai uniós irányelveknek is.

Pálinkafőzésnél -a cefre mennyiségére vetítve- 8-12% párlat nyerhető ki.
Az előállítható mennység függ a gyümölcs fajtájától és cukortartalmától is.

A készülékek párlattal érintkező részei vörösrézből készülnek.

Standard Duplafalú készülék

Klasszikus pálinkafőző berendezés, amely bármely háztartásban egyszerűen használható.
A rézlemezek közötti részt vízzel kell feltölteni, ennek a duplafalnak köszönhetően a cefre leégése megakadályozható.

Előnyei:

  • Könnyű előkészítés
  • Minimális főzési idő
  • Hosszú élettartam
  • Egyszerű szétszedés-összerakás
  • Rozsdamentes külső burkolat
  • Az üst felső része dönthető, így a kifőzött cefre egyszerűen eltávolítható
  • Könnyen tisztítható

A komplett pálinkafőző berendezések 3 fő részből állnak:

  • saválló üst és réz főzőedény, amely hő hatására elpárologtatja az alkoholt
  • hűtő, amelyben az alkoholgőzök kicsapódnak
    A hűtőberendezés külön is megvásárolható)
  • a főzőüstöt és a hűtőt összekötő páracső (a hűtő tartozéka)

Miért fontos a vörösréz?

Az Agromex pálinkafőzők alkoholos párlattal üzemszerűen érintkező részei tiszta vörösrézből készültek. A réz katalizálja a forrás hőmérsékletén végbemenő kémiai változásokat, mely a pálinka íz- és zamatvilágának kialakítása szempontjából jelentős. A párlatba kerülő rézionok a pihentetés és érlelés során az oxidációs folyamatokat aktiválják.

Pálinkafőző Pálinkafőző


Cikkenkénti listaCsoportonkénti lista